Menu

Over ons

Ondernemer, je hebt meer in je mars dan je denkt.

In jou schuilt een schat aan kennis en ervaring waar je moeiteloos nieuwe klanten mee aan kunt trekken. De Schrijfmachine gaat je leren hoe je die expertstatus in kunt zetten om succesvoller te zijn met je bedrijf.

De Schrijfmachine is een initiatief van
Fons Huijgens – bankier (zonder bank), schrijver, trainer, blogger en spreker –
en
Esther Nagtegaal – copywriter, tekstschrijver, communicatie-expert, reclamevrouw.

Als ondernemer hebben wij alle twee ervaren wat de kracht is van het laten zien van je expertstatus.

Fons: “In mijn werk als bankier heb ik geleerd om in de huid van mijn klanten te kruipen. Om dat te kunnen doen moest ik mijn eigen verhaal loslaten en kijken door de ogen van mijn doelgroep. Het duurde even voordat ik daar de inleving en souplesse voor had, maar toen ik die te pakken had, was ik niet meer te stoppen. Ik schreef een boek met de titel ‘De Bank de Baas’ dat ik voorlegde aan drie uitgevers. Ze wilden het alle drie uitgeven! Eind 2015 sprak ik met mijn uitgever over een tweede boek dat ‘Geld in Overvloed’ zou gaan heten. We waren allebei enthousiast, maar ik moest opschieten: er kwam een promotieronde aan waar mijn boek in mee moest. In een paar weken tijd schreef ik een boek van 250 pagina’s. Het was een magische ervaring. Ik had ontdekt hoe je met de juiste voorbereiding in weinig tijd efficiënt en to the point kunt schrijven. Hoe ik mijn doelgroep kon overtuigen van mijn expertstatus! Toen ik begin 2017 een nieuwe academie voor accountants oprichtte besloot ik weer mijn EXPERTstatus te etaleren. Deze keer met een e-book waarin ik vertel over mijn vak. De reacties? Vele downloads van doelgroepers die ik voorheen nog niet kende. Echt waar, de klanten komen gewoon naar je toe als je jezelf als expert durft te etaleren!

Esther: “Schrijven doe ik al zo lang als ik een pen kan vasthouden. Mijn leraar Nederlands op het gymnasium kreeg gelijk toen ik na mijn talenstudies ‘de schrijverij inging’, zoals hij voorspelde. Als copywriter/tekstschrijver hielp ik bedrijven als de Rabobank en Mars met het vergroten van hun zichtbaarheid. Voor hen mocht ik communicatieconcepten bedenken en invullen, eerst in dienst van een reclamebureau, sinds begin 2009 als zelfstandige onder de naam Esther schrijft. Als er iets is wat ik in de afgelopen 15 jaar geleerd heb, is het wel dat goed communiceren veel meer is dan een mooi plaatje en schrijftalent. Het gaat vooral over de aansluiting vinden bij de doelgroep, de vertaalslag maken van aanbod naar behoefte. De opkomst van internet heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Maar hoe onderscheid je jezelf in die tsunami van informatie? Door jezelf te profileren als expert en je kennis te delen. Tekst is daar een prima middels voor. Net toen ik dacht dat ik alles op schrijfgebied wel zo’n beetje meegemaakt had, ontmoette ik Fons Huijgens. Hij is niet alleen financieringsspecialist, maar ook succesvol schrijver van een aantal boeken op zijn vakgebied. Hij liet mij kennismaken met zijn schrijfmethode en toen ging er een wereld voor mij open. Dit is een doorbraak op het gebied van geschreven communicatie. Dit gaat veel ondernemers helpen om hun zichtbaarheid enorm te vergroten. Een methode die simpel en effectief toe te passen is en razendsnel resultaat geeft. Een methode die verspreid moet worden.”

We hebben onze krachten gebundeld in de Schrijfmachine. De Schrijfmachine helpt ondernemers om zichzelf en hun bedrijf onder de aandacht te brengen door de inzet van moderne communicatiemiddelen.
Snel, duidelijk, onweerstaanbaar en overtuigend.

Onze missie:
Ondernemers helpen hun zichtbaarheid te vergroten door het etaleren van hun kennis en ervaring.

Ondernemer, jouw expertise is je grootste aantrekkingskracht. Gebruik hem! Dat is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Alles wat je nodig hebt, zit namelijk al in je. Je hoeft er alleen maar mee naar buiten te treden. De Schrijfmachine gaat je daarbij helpen.