Menu

Wat doe ik verkeerd?

Vorige week sprak ik op een netwerkbijeenkomst een mede-ondernemer. Hij helpt ondernemers om hun doelen helder te krijgen en die doelen volgens een beproefde methode te behalen. Het zijn stuk voor stuk mensen met kennis van zaken die iets belanghebbends te vertellen hebben. Hij stelde mij een interessante vraag: “Hoe komt het dat zij hun programma’s niet vol krijgen, terwijl ze toch zo veel inhoud en expertise hebben?”

De aansluiting vinden

Het werd een interessant gesprek. Een gebrek aan belangstelling is namelijk zelden het gevolg van een gebrek aan kennis en ervaring. Er zijn meer dan genoeg mensen die zitten te wachten op wat deze professionals hen te bieden hebben en toch vinden zij elkaar blijkbaar niet. En dus ontbreekt het hen aan klanten. Waar ligt dat aan?

Zichtbaar worden

“Zichtbaarheid”, was mijn eerste reactie. Je kunt nog zo’n aantrekkelijk aanbod hebben, als ‘de markt’ niet weet dat jij er bent en dat je wat te bieden hebt, dan blijven je trainingen, workshops en programma’s leeg. Maar waar vind je die ‘markt’ dan? En daarom stelde ik een wedervraag: “Wie is de doelgroep?”

Wie is jouw doelgroep?

Voor ieder van de professionals waar hij het over had zal het antwoord anders zijn. Je kunt wel zeggen: “Het is voor iedereen interessant”, maar daar bereik je niets – of liever gezegd: niemand – mee. Niemand voelt zich namelijk aangesproken door ‘iedereen’. Jij niet, ik niet, en de doelgroep van ieder van die afzonderlijke professionals ook niet. Wees daarom zo specifiek mogelijk als je die vraag beantwoordt. Hoe ziet jouw ideale klant eruit? Is dat een man of een vrouw, oud of jong, ondernemer of werknemer? Heeft die kinderen, een huisdier, een auto? Beantwoord zo veel mogelijk vragen om erachter te komen hoe jouw doelgroep er precies uitziet. Pas dan kun je bepalen wat het probleem is waar die doelgroep van wakker ligt en waar jij de oplossing voor hebt: jouw aanbod. En dan kun je met scherp schieten in plaats van met hagel.

Hoe doe jij dat?

Diezelfde ondernemer wist ook van de training die wij op 8 maart geven; ‘3 inzichten waardoor iedere ondernemer moeiteloos meer opdrachten krijgt’ en hij wist ook dat er veel interesse voor is. “Hoe doe je dat dan?” vroeg hij. Dat is nou net waar de training over gaat.

Meld je aan!

Ben jij ook benieuwd naar die 3 inzichten? ? Ga naar http://deschrijfmachine.blog/introductie en meld je snel aan, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

 

  • Tip: in ons GRATIS e-book vind je nog meer tips waar je meteen mee aan de slag kunt.
No comments yet.

Geef een reactie