Menu

Een succesvolle ondernemer is een ware exhibitionist.

Expert, dat zijn alle zelfstandigen op hun eigen vakgebied. Je bent zó goed in je vak, dat je liever als ondernemer werkt dan in loondienst. Je levert de beste kwaliteit aan je klanten. Dat is wat je wil, dat is wat je doet. Zo onderscheid jij je in de markt. En zeg nu zelf, kwaliteit verkoopt zichzelf ….. toch?

Laat jezelf zien

Ja natuurlijk, kwaliteit verkoopt zichzelf. Jouw klanten vinden het fantastisch dat je goed werk levert. Maar hoe weten jouw “niet-klanten” dat? Hoe kan de rest van de wereld weten dat jij zo goed bent? Mond-tot-mondreclame? Prachtig hoor, maar dat schiet niet écht op. Je hebt geen eeuwen de tijd! Het is 2018, de wereld is voortdurend in beweging, is voortdurend in verandering. En die toekomstige klanten zoeken jou! Kortom, ondernemer, LAAT JEZELF ZIEN!

Loop door een winkelstraat en wat zie je? Etalage na etalage waarin winkeliers hun producten tonen aan (onbekende) passanten om hen te overtuigen en te verleiden. Op het internet is het niet anders. Surf langs webshops en wat zie je? Prachtige presentaties van producten en diensten om jou, de-nog-niet-klant, te overtuigen en te verleiden.

En wat doe je zelf?

Hoe laat jij je aan de wereld zien?

Hoe kan de wereld weten hoe goed jij bent? .Met je best doen? Daarmee alleen red je het niet meer. Roep van de daken hoe goed jij bent. Hoe? Door je frequent in verschillende media te laten zien als expert. Vertel wat je doet, geef informatie over jouw werk, maar vooral over de oplossingen die jij biedt aan jouw klanten en nog-niet-klanten. DAT is de etalage anno 2018: durf te stellen, durf te vertellen.

Zo durf ik het volgende te stellen: marketing is de belangrijkste activiteit voor een ondernemer! Dat jouw producten en diensten goed zijn, is een absolute voorwaarde, maar het is niet genoeg om voldoende onderscheidend te zijn. Het is namelijk het uitgangspunt van elke afnemer! Als iedereen expert is, wie krijgt dan de opdracht? Niet wie de beste producten en diensten levert, maar wie de beste marketing heeft. DIE wordt door “de markt” gezien als de expert, als betrouwbaar, als de leverancier bij wie je moet zijn. Kortom, besteedt extra tijd aan positionering en beeldvorming omtrent jouw expertstatus. Dat gaat jou veel extra klanten opleveren.

Meer weten?

Kom kennis maken met De Schrijfmachine. Graag nodigt De Schrijfmachine jou uit voor haar kennismakingstraining: ‘3 inzichten waardoor iedere ondernemer moeiteloos meer opdrachten krijgt’ . Tijdelijk is deze training gratis, je betaalt alleen een bijdrage in de kosten van de zaal en de consumpties. Kortom:

Meld je aan!

Ben jij ook benieuwd naar die 3 inzichten? ? Ga naar http://deschrijfmachine.blog/introductie en meld je snel aan, er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

No comments yet.

Geef een reactie